Σύνδεση Τώρα Σύνδεση στη Βιβλιοθήκη μου   ·   Όλες οι Βιβλιοθήκες στο Bookia
Τι είναι το Bookia;   ·   Blog   ·                     ·   Επικοινωνία  
Πως γράφω κριτική; Είμαι Συγγραφέας Είμαι Εκδότης Είμαι Βιβλιοπώλης Live streaming / Video
Το Βιβλίο στη Βιβλιοθήκη μου
Η τηλεόραση, η πραγματικότητα και το κοινό
Βιβλίο Τηλεόραση - Κοινωνιολογικές απόψεις >> Κυκλοφορεί

Συγγραφέας: Shanahan, James (Shanahan, James) Morgan, Michael (Morgan, Michael)
Υπεύθυνος Σειράς: Πλειός, Γιώργος (Pleios, Giorgos)
Μεταφραστής: Καραμπίνη, Γιώτα (Karampini, Giota)
Επιμελητής: Πλειός, Γιώργος (Pleios, Giorgos)
Εκδότης: Πολύτροπον
ISBN Εκδότης Έτος έκδοσης
978-960-8354-42-5 Πολύτροπον 2006
Σχήμα Τόμοι Σελίδες
24χ17 - 499
Το ερώτημα για την επιρροή των ΜΜΕ στα άτομα, τους θεσμούς και την κοινωνία υπήρξε ανέκαθεν ένα από τα σημαντικότερα στην εξέλιξη της επικοινωνιακής θεωρίας. Στο συγκεκριμένο βιβλίο, οι διακεκριμένοι ερευνητές J. Shanahan και M. Morgan συνοψίζουν τη Θεωρία και την σχεδόν τριακονταετή έρευνα της Καλλιέργειας Προτύπων γύρω από το ερώτημα αυτό. Όπως εξηγούν, η τηλεόραση κατά κανόνα μεταδίδει τις απόψεις των ελίτ, επειδή οι σταθμοί είναι ιδιοκτησία των τελευταίων. Στο βαθμό που κάποιος είναι συστηματικός τηλεθεατής, βαθμιαία αποδέχεται τις απόψεις της τηλεόρασης για την κοινωνική πραγματικότητα, προσαρμόζει ανάλογα τη συμπεριφορά του, και, κυρίως, αποδέχεται ρυθμίσεις και πολιτικές γι\' αυτήν.
Οι συγγραφείς αναλύουν, με την παρουσίαση σχετικών ερευνών, το ρόλο της τηλεόρασης στη δημιουργία των πεποιθήσεων του κοινού για μια σειρά σημαντικά ζητήματα όπως: η βία και το έγκλημα, η θρησκεία, η επιστήμη, το περιβάλλον, οι έμφυλοι ρόλοι, τα πολιτικά συστήματα, οι μορφές διακυβέρνησης κ.ά. Δείχνουν πως η τηλεόραση δημιουργεί ένα κύριο, ομογενοποιημένο ρεύμα αντιλήψεων για τον κόσμο, που εξουδετερώνει το ρόλο άλλων παραγόντων. Εξαίρεση αποτελεί η πολιτική ιδεολογία των ατόμων που φαίνεται να παρεμβάλλεται σ\' αυτή την επιρροή. Οι συγγραφείς εξετάζουν ακόμα την επιρροή της τηλεόρασης στο σύγχρονο περιβάλλον των νέων επικοινωνιακών μέσων και προτείνουν τρόπους ώστε να εξεταστεί πιο εξειδικευμένα η επιρροή της τηλεόρασης σε διάφορες κοινωνικές καταστάσεις.
Είναι η πρώτη φορά που παρόμοια μελέτη της Καλλιέργειας Προτύπων εκδίδεται σε βιβλίο και προσαρμόζεται όχι μόνο για φοιτητές και μελετητές των ΜΜΕ, της κοινωνιολογίας, των πολιτικών επιστημών και της ψυχολογίας, αλλά και για το ευρύ κοινό που το απασχολεί η δύναμη της τηλεόρασης. Προλογίζεται από μια ενδιαφέρουσα εισαγωγή του George Gerbner καθώς και μια εισαγωγή του επιμελητή ειδικά για το ελληνικό αναγνωστικό κοινό.

Συζήτηση γενικά για το βιβλίο
Σημείωση: Εδώ συζητάμε γενικά για το βιβλίο, δεν είναι ο χώρος τής βαθμολόγησης ή της κριτικής μας για το βιβλίο.
Όλες οι σχέσεις του βιβλίου
Το ακολουθούν
0
Το έχουν
0
Το θέλουν
0
Αγαπημένο τους
0
Το δανείζουν
0
Το δάνεισαν
0
Το δανείστηκαν
0
Το διάβασαν
0
Το διαβάζουν
0
Το χαρίζουν
0
Το ανταλλάσσουν
0
``

Θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση από το Bookia;

Πηγή δεδομένων βιβλίων



Χορηγοί επικοινωνίας






Κοινωνικά δίκτυα